Archeon leeft!

Volop voorjaar in het park

Romeinenweek - Grijze Jager Dag - Moederdagbrunch

Het seizoen is begonnen! Niet alleen het parkseizoen, maar ook het voorjaar als seizoen. De bomen, struiken en planten laten volop zien dat het nu echt lente is. Hetzelfde geldt voor insecten, vogels en de vele andere dieren en diertjes die het museumpark bevolken. Onze locaties zijn fantastisch, maar vergeet niet om ook aandachtig te kijken naar de groene aankleding en de unieke tuinen.

In mei zijn er volop evenementen. Elk weekeinde zit bomvol met bezoekende historische groepen, hun activiteiten en de normale activiteiten van Archeon. De eerste week van mei komen de Romeinen op bezoek en tijdens de Pinksterdagen de Vikingen. In mei worden niet minder dan vijf middeleeuwse processies gehouden waaraan iedere bezoeker mag meedoen. Uniek is de Grijze Jager Dag die voor de achtste keer in Archeon wordt gehouden.

Zowel op Moederdag als met Pinksteren wordt een heerlijke brunch geserveerd in de Romeinse Herberg. Reserveren is gewenst!

Archeon: zoveel te doen!

Lees meer

 
 

Romeinenweek

 

 
 
 

Komende week is Nationale Romeinenweek. Van 28 april tot en met 6 mei zijn in het hele land activiteiten rond ons Romeinse verleden. In Archeon komen deze week de Romeinen van Legio Secvnda Avgvsta op bezoek, zijn er veel Romeinse activiteiten en kun je heerlijke Romeinse gerechten eten in de Herberg. In de weekenden is er een Romeinse sportdemonstratie Harpastum.

Lees meer

 
 

Grijze Jager Dag

 

De Grijze Jager Dag is dit jaar voor de achtste keer in Museumpark Archeon. Op zaterdag 19 mei zijn er allerlei activiteiten. Het hele park staat in het teken van de populaire boekenserie van John Flanagan. Uiteraard is er een Broederbandtoernooi waarbij in teams tegen elkaar wordt gestreden. Teams kunnen zich inschrijven via de link en klik dan op ‘website Grijze Jager’.

Lees meer

 
 
 

 
 
 

Bezoek Archeon gratis met de Museumkaart!

Met de Museumkaart kun je zowel het museumpark als het Archeologiehuis inclusief Romeins Museum gratis bezoeken! Kijk in de agenda voor de speciale (en gratis) extra weekendactiviteiten!

Lees meer

 
 

Processies

 

In de maand mei staat een aantal middeleeuwse processies op het programma. 6, 13 en 27 mei is er een Mariaprocessie, 10 mei Hemelvaartprocessie en 20 mei een Pinksterprocessie. Elke processie begint bij het middeleeuwse Klooster. Bezoekers mogen meedoen aan de voorbereidingen en uiteraard ook meelopen in de processies.

Lees meer

 
 
 

 
 

Moederdagbrunch

 

 
 
 

Zondag 13 mei is het moederdag. In de Romeinse Herberg, of op het ruime terras, wordt een heerlijke moederdagbrunch geserveerd. Tussen 11.00 en 13.00 uur is het genieten van deze familiemaaltijd, daarna is er tijd genoeg om het museumpark verder te verkennen.

Lees meer

 
 

MuseumkaartMatch-Avond

 

Museumpark Archeon deed in de Nationale Museumweek op vrijdag 13 april mee aan de landelijke MuseumkaartMatch-Avond. De circa honderd bezoekers kregen speciale rondleidingen en hadden een gezellige netwerkavond. Het hele jaar door kunnen matches worden gemaakt om met een gelijkgestemde musea te bezoeken, bijvoorbeeld Archeon. Dit kan via de website museumkaart.nl/match. 

Lees meer

 
 
 

 
 
 

Bestel nu tickets met online korting!

Behalve individuele tickets zijn er ook familiekaarten en er is
voorverkoop voor sommige evenementen.

Lees meer

 
 

Vakantie in de middeleeuwen

 

 
 
 

Terug naar 1350, weg met je mobieltje en je laptop! Even helemaal rustig in historische kleding, wat een avontuur! 
Overnacht in een van de middeleeuwse huisjes, bak je eigen brood en help de ambachtlieden met de dagelijkse gang van zaken.

Lees meer

 
 
 

Wist je dat...

...processies in veel godsdiensten voorkomen? Een religieuze optocht is al bij de Romeinen bekend. Toen liep vee in een processie rond een plaats om deze bescherming door de goden te geven. In christelijke (middeleeuwse) processies lopen geestelijken en gelovigen mee, vaak met een heiligenbeeld. Processies komen trouwens zowel in westerse als in oosterse religies voor.

 
 
 
Openingstijden            Het park            Zakelijk            Particulier             Scholen
 
 
 

 
 

Archeon     Archeonlaan 1     2408 ZB  ALPHEN AAN DEN RIJN

 
 

Afmelden? klik