Archeon is open!

Opening seizoen begint met Pasen

Pasen - Restauratiewerf - Sneak preview

De start van het opening seizoen van Museumpark Archeon is zoals altijd rond de Paasdagen.

Tijdens Pasen zijn er verschillende processies die de traditionele christelijke feestdagen een feestelijke tint geven. De processies worden allemaal op authentiek middeleeuwse wijze vormgegeven. Het paasweekeinde begint op Goede Vrijdag met een Johannespassie door de Minderbroeders.

Nieuw is de onlangs geopende Restauratiewerf. Hier wordt een grote Romeinse platbodem gerestaureerd. Het schip is opgegraven in Zwammerdam, vlakbij Alphen aan den Rijn, en heeft tientallen jaren in depot gelegen. Nu wordt het gerestaureerd. De Restauratiewerf is de opmaat naar een nieuw te bouwen Romeins Scheepvaartmuseum naast Museumpark Archeon.

Archeon: Er is van alles te doen!

 
 

Pasen in Archeon

 

 
 
 

Rond Pasen zijn er verschillende processies in het middeleeuwse stadje Gravendam. Wie wil mag meedoen! De groep Allemansend komt het hele Paasweekeinde op bezoek en geeft demonstraties en presentaties uit de Tachtigjarige Oorlog. En: in de Romeinse Herberg is er een Paasbrunch. Volg de link om hiervoor te reserveren!

 
 

Restauratiewerf

 

In Museumpark Archeon wordt op de Restauratiewerf naast het Romeinse Badhuis een Romeins schip gerestaureerd. Het is de bedoeling dat de zes in Zwammerdam opgegraven Romeinse schepen op termijn allemaal in het nieuw te bouwen Romeins Scheepvaart Museum onderdak krijgen.
Kom ook en neem een kijkje in de restauratiewerf.

 
 
 

 
 
 

Bezoek Archeon met de Museumkaart!

Met de Museumkaart kun je zowel het Museumpark, inclusief de Restauratiewerf met een echt Romeins schip, als het Archeologiehuis en het Romeins Museum gratis bezoeken! Kijk in de agenda voor de speciale (en gratis) extra weekendactiviteiten!

 
 

Opening seizoen

 

Het opening seizoen van Museumpark Archeon begon op zaterdag 24 maart. Het Museumpark is tot en met zondag 28 oktober zes dagen in de week geopend. Het park is op maandagen gesloten, behalve op een aantal speciale dagen. Dinsdag, donderdag en vrijdag is het park open van 10.00 tot 16.00 uur. Woensdag, zaterdag en zondag is het park open van 10.00 tot 17.00 uur.

 
 
 

 
 

Sneak preview

 

 
 
 

In het opening seizoen zijn er bijna elk weekend extra activiteiten. Ook een aantal grote evenementen staan op de agenda. Een aantal hoogtepunten op een rij: in april is er opnieuw een Romeinenweek; in mei is de Grijze Jager Dag; in juni is het Junioren Symfonieorkesten Spektakel; in juli begint het Romeins Festival; in augustus komen de Vikingen; in september is de uitreiking van de Thea Beckmanprijs tijdens Schrijvers van de Ronde Tafel; in oktober zijn de Nationale Archeologiedagen. Nieuwsgierig wat er nog meer op de agenda staat?

 
 

Beurs in de Herberg

 

De Romeinse Herberg wordt tijdens het seizoen vooral ingezet als restaurant voor bezoekers. Maar, deze locatie is ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een beurs. Op 8 maart werd de Herberg ingericht voor een Ladies Night ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag met een beurs met niet minder dan 24 stands en presentaties. Gezellig en functioneel!

 
 
 

 
 
 

Bestel nu tickets online met korting!

Behalve individuele tickets zijn er ook familiekaarten en er is voorverkoop
voor enkele bijzondere evenementen.

 
 
 

Wist je dat...

...een reconstructie echte namaak is en restauratie gewoon echt is? Bij restauratie herstel je een origineel object, bijvoorbeeld een Romeins schip uit Zwammerdam, zo goed mogelijk in de oorspronkelijke staat. Bij reconstructie maak je iets nieuws op basis van wetenschappelijk onderzoek. Dat geldt voor alle gebouwen in Museumpark Archeon.

 
 
 
Openingstijden            Het park            Zakelijk            Particulier             Scholen
 
 
 

 
 

Archeon     Archeonlaan 1     2408 ZB  ALPHEN AAN DEN RIJN

 
 

Afmelden? klik