Vier het najaar in Archeon

Herfstvakantie - Smeed weekend - Brunchen

In de herfstvakantie is het volop genieten in Archeon. Er zijn extra activiteiten gedurende deze week. Het is genieten met de demonstraties van de roofvogels die op spectaculaire wijze de bezoekers verrassen. De griezelige Halloween en Freaky Nights zijn op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober en op 21 en 22 oktober een groots riddertoernooi. Ridder Lodewijk van Montfoort zal in Gravendam de geslaagde schildknapen tot échte ridders slaan.

Beleef de geschiedenis in Archeon!

Lees meer

 
 

Halloween

 

 
 
 

Vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober zijn er talrijke halloween activiteiten voor families met kinderen. Maak een amulet om het ongeluk af te weren of een kaarsje dat helpt tegen heksen. Aan het eind van de dag is de verkiezing van het engst verklede kind en een fakkeloptocht in de schemering. Kom ook verkleed en maak kans op een leuke prijs!

Lees meer

 
 

Freaky Nights

 

Op het landgoed van Archeon is niets zoals het was en niets is wat het lijk. Op de route zijn diverse enge momenten en monsters die je uitnodigen om naar binnen te gaan. Maar wie zal zeggen of je er weer ongeschonden uitkomt. Het klooster is deze avond voor speciale gasten en pas hier maar op voor de poppendokter... En dan kom je ook nog langs het Dollhouse waar je echt niet weet wat je overkomt. Het wordt een spannende avond en stalen zenuwen zijn gewenst.

20 & 21 oktober geopend vanaf 19.30 uur tot 22.30 uur. Kaarten verkrijgbaar op www.archeon.nl en bijde Bruna in winkelcentrum de Atlas.

Lees meer

 
 
 

 
 
 

Bezoek Archeon met de Museumkaart!

Met de Museumkaart kun je zowel het Museumpark als het Archeologieuis inclusief Romeins Museum gratis bezoeken. Kijk in de agenda voor de speciale (en gratis) extra weekendactiviteiten!

Lees meer

 
 

Riddertoernooi

 

Tijdens het Ridderlijke weekend kunnen jongvrouwen en schildknapen zich laten opleiden tot échte ridders waarbij zij zwaardvechten, hoffelijk en creatief zijn, boogschieten en nog veel meer. Ridder Lodewijk van Montfoort trekt zijn harnas aan, geeft uitleg over zijn ridderlijk gedrag en gaat de strijd aan met de ridder uit de naastgelegen stad.  

Lees meer

 
 
 

 
 

Smeedweekend

 

 
 
 

Aan het einde zomerseizoen pakken de archeotolken nog een keertje flink uit. In het weekend van 28 en 29 oktober is het kolen, erts en staal wat de klok slaat. De smeden laten hun kunsten zien in de prehistorie, de Romeinse Tijd en de middeleeuwen!

Lees meer

 
 

Ontmoet de Bronstijd-man

 

In het Archeologiehuis kun je "persoonlijk" kennis maken met één van de mannen uit het Bronstijdgraf van Wassenaar. Zijn gezicht is met forensische technieken gereconstrueerd op basis van zijn schedel.

Lees meer

 
 
 

 
 
 

Bestel tickets online met korting!

Naast individuele tickets zijn er ook familiekaarten en er is de voorverkoop voor evenementen als Halloween, Freaky Nights en de Midwinter Fair!

Lees meer

 
 

Tip: Gezellig brunchen in Archeon

 

 
 
 

In de herfstvakantie kun je op zondag 22 oktober gezellig komen brunchen.

Ook in de winter zijn er feestelijke brunches, inclusief een bezoek aan het park.

Zondag 26 november en zondag 3 december brunch je samen met
Sint en Piet.
En op 1e en 2e kerstdag geniet je met de hele familie van de Kerstbrunch!

Lees meer

 
 
 

Wist je dat...

...de Romeinse god van de smeden Vulcanus heet? Vulcanus is een zoon van oppergod Jupiter en zijn vrouw Juno. Vulcanus herken je aan een hamer of een bliksemschicht in zijn hand. Hij smeedde met de hamer en hij maakte de bliksemschichten voor Jupiter.

 
 
 
Openingstijden            Het park            Zakelijk            Particulier             Scholen
 
 
 

Flickr     Facebook     Twitter     Youtube     Pinterest

 
 

Archeon     Archeonlaan 1     2408 ZB  ALPHEN AAN DEN RIJN

 
 

Afmelden? klik