Archeon wenst je hele fijne Feestdagen en 
een gezond en gelukkig 2018!

 

 
 

Vier de Winter in Archeon

Schaatsen op de overdekte ijsbaan, een magische goochelshow
van Jannes de Goochelaar, feestelijke brunches en nog veel meer..

Archeon opent de poorten voor ‘Vier de Winter’ in Archeon. Het park is omgetoverd tot een Hollandse Winter Wereld. De eerste sneeuw is al gevallen. In het middeleeuwse stadje Gravendam en in Dorestad zijn de bomen en huizen gehuld onder een witte laag sneeuw. Tijdens 'Vier de Winter' is er volop vermaak en vertier in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen.

Kom schaatsen op de overdekte ijsbaan, bezoek de magische goochelshow 'Geheim in het Klooster', de nieuwe badhuis tentoonstelling Koud en de Zwammerdam Restauratiewerf.

Vier de Winter in Archeon tijdens de kerstvakantie van 23 december tot en met 7 januari
en 13 en 14 januari geopend.

Lees meer

 

Overdekte ijsbaan

     
 
 

Dit jaar ligt de overdekte ijsbaan weer in Archeon. Kom ook schaatsen en natuurlijk mag de warme chocomel of koffie/thee na afloop in de gezellige ijsstube niet ontbreken. De schaatsbaan van Archeon is aangesloten bij IJSTIJD! van de KNSB.

Lees meer 

 
 

Geheim in het Klooster

 

Jannes de Goochelaar is een graag geziene gast in Gravendam. De bakker, de smid en de weefster kijken graag naar de betoverende goocheltrucs van Jannes.

Elfengoud, magische speelkaarten, geheimzinnige potjes… het lijkt wel toverij en niet iedereen in Gravendam houdt van magie! De broeders vinden dat getover maar niks en precies dáár in hún klooster gaat Jannes stiekem voor jullie optreden! Dus sluip stilletjes het klooster in en kom kijken naar deze show vol humor en… middeleeuwse magie!

Lees meer

 
 
 

 
 
 

Bezoek Archeon met de Museumkaart

Met de Museumkaart kun je zowel het Museumpark als het Archeologiehuis inclusief Romeins Museum gratis bezoeken. Kijk in de agenda voor de speciale (en gratis) extra weekendactiviteiten!

Lees meer

 
 

Familie Kerstbrunches

 

Op Eerste en Tweede Kerstdag culinair genieten in feestelijke kerstsfeer met heerlijke gerechten, kindervermaak en muzikale troubadour. Met schaatsen op de ijsbaan, een magische goochelshow, vele activiteiten en de hele dag Vier de Winter in Archeon!

Familie Brunch
Zondag 24 december

Familie Kerstbrunch 
1e Kerstdag (volgeboekt) & 2e Kerstdag

Kerstbrunch de Noël
1e Kerstdag & 2e Kerstdag

High Tea de Noël
2e Kerstdag

Lees meer

 
 
 

 
 

Nieuwjaarsbrunch

 

 
 
 

Zondag 7 januari een feestelijke Nieuwjaarsbrunch. Wij ontvangen u en uw gasten met een glaasje prosecco en presenteren een feestelijke brunch. Gezellig vermaak van de troubadour en volop vermaak voor de kinderen. Na afloop lekker schaatsen en het park bezoeken met de show van de goochelaar en vele activiteiten.

Lees meer

 
 

Tentoonstelling Koud

 

Vanaf 23 december in het Badhuis is de tentoonstelling Koud! Hoe overleefden wij vroeger de winter.

Lees meer

 
 
 

 
 

Zwammerdam Restauratiewerf

 

 
 
 

Na 40 is de restauratie van de Rijks Maritieme Erfgoed Collectie Romeinse Zwammerdamschepen begonnen. Het eerste schip dat weer in elkaar zal worden gezet is de Zwammerdam 2, een vrachtschip van 22 meter lang. De werkzaamheden zullen ruim een jaar duren en zullen worden uitgevoerd in de Romeinse Restauratiewerf Archeon. In de restauratiewerf is ook een mooie tentoonstelling over de Zwammerdamschepen, de Romeinse limes en de restauratie.

Lees meer

 
 

Met de zaak naar de sneeuw

Voor een vergadering, bedrijfsfeest, teambuiling en meer..

Syntrus Achmea Pensioenbeheer, 7 december
Personeelsfeest, buffet, activiteiten

Ik wilde je (en je collega’s) nog even bedanken voor een zeer geslaagde middag/avond. Helaas regende het nogal, waardoor het boogschieten niet door kon gaan. Maar in overleg hebben we een mooie oplossing gevonden in het zwaardvechten. Iedereen die meegedaan heeft met het zwaardvechten heeft het er tijdens het eten nog over gehad.

50e verjaardag, 16 december
Feestavond, buffet

We hebben zaterdag een zeer geslaagde avond gehad. Vooral het eten was erg goed en ook vonden de gasten de sfeer in het park erg leuk.

Lees meer

 
 
Openingstijden            Het park            Zakelijk            Particulier             Scholen
 
 
     
 

Archeon     Archeonlaan 1     2408 ZB  ALPHEN AAN DEN RIJN

 
 

Afmelden? klik