Vier de Winter in Archeon

Stad van Sint - Midwinter Fair - Kerstbrunch

Vier de Winter in Museumpark Archeon. In november en december is Archeon elk weekeinde open.

Bezoek de Stad van Sinterklaas op 26 en 27 november en 2 en 3 december met op zondag een heerlijke brunch met Sint en Piet. Vanaf zaterdag 2 december kun je schaatsen op de ijsbaan, de ijsbaan is doordeweeks al open voor schoolschaatsen.

Op 9 en 10 december is de 15e Midwinter Fair met een volle standhoudermarkt, sfeervolle muziek en volop entertainment.

Vier de Winter ook in de kerstvakantie met de ijsbaan, goochelshow, winterse activiteiten en natuurlijk de familie kerstbrunch de Noël op Eerste en Tweede Kerstdag.

Archeon: een heerlijke winters dagje uit!

Lees meer

 
 

Archeon genomineerd voor Leukste uitje van Zuid-Holland!

 

 

 
 
 

Voor het achtste jaar organiseert het Land van ANWB de verkiezing voor het Leukste uitje van Nederland en het Leukste uitje van de provincie. Dit jaar is Museumpark Archeon wederom genomineerd voor de titel: Leukste Uitje van Zuid-Holland. Breng ook je stem uit op Archeon als Leukste Uitje van Zuid-Holland. Stemmen kan tot en met 31 oktober 2017.

Lees meer

 
 

Najaar in Archeon

 

In november is Archeon ieder weekend volop geopend. In de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen maken de bewoners zich klaar voor de koude winter. Help jij een handje mee?

Zondag 5 november is er een spectaculair riddertoernooi. Jongvrouwen en schildknapen kunnen zich laten opleiden tot échte ridders waarbij zij zwaardvechten, hoffelijk en creatief zijn, boogschieten en nog veel meer.

Lees meer

 
 
 

 
 
 

Bezoek Archeon met de Museumkaart

Met de Museumkaart kun je zowel het Museumpark als het Archeologiehuis inclusief Romeins Museum gratis bezoeken. Kijk in de agenda voor de speciale (en gratis) extra weekendactiviteiten!

Lees meer

 
 

Stad van Sinterklaas

 

Vol verwachting klopt ons hart... 25 en 26 november en 2 en 3 december logeert Sinterklaas en zijn Pieten in de Stad van Sint, bezoek hier zijn woonhuis en zijn werkkamer. Doe mee aan de pietenactiviteiten en ontvang je eigen Pietendiploma. Kom ook naar de speciale poppenkastvoorstelling van sint, piet en de ridders.

Geniet op zondag 26 november en 3 december van een heerlijke sinterklaasbrunch met Sint en Piet.

Lees meer

 
 
 

 
 

15e Midwinter Fair: The Crystal Edition

 

 
 
 

Deze kristallen versie is er eentje om door een ringetje te halen! Het is de 15de Midwinter Fair en dat beloofd veel! Laat je verwonderen in de winterse wonderlijke straten. In huisjes, hutten en boerderijen is er op fantasievolle wijze invulling gegeven aan de Midwinter Fair. Bemachtig nu je tickets voor de 15de Midwinter Fair op 9 en 10 december!

Lees meer

 
 

Vier de Winter met echte ijsbaan

 

In de weekenden en in de kerstvakantie opent Archeon de poorten voor ‘Vier de Winter’. Het park is omgetoverd tot een Hollandse Winter Wereld. Bezoek de magische familieshow van Tovenaar Trucasius, maak een ritje op de spiegelgladde ijsbaan en nog veel meer winterse activiteiten...

Lees meer

 
 
 

 
 
 

Bestel tickets online met korting!

Naast individuele tickets zijn er ook familiekaarten en er is de voorverkoop voor evenementen zoals de Midwinter Fair!

Lees meer

 
 

Familie kerstbrunch de Noël

 

 
 
 

Op Eerste en Tweede Kerstdag culinair genieten in feestelijke kerstsfeer met heerlijke gerechten, kindervermaak en muzikale troubadour. Met schaatsen op de ijsbaan, een magische goochelshow, vele activiteiten en de hele dag Vier de Winter in Archeon!

Lees meer

 
 
 

Wist je dat...

...schaatsen al heel lang bestaat? De oudste gevonden schaatsen zijn circa 5000 jaar oud. Deze prehistorische schaatsen werden gemaakt van dierenbotten. De botten werden geslepen totdat ze geschikt waren om mee over ijsvlakten te glijden. Deze oude schaatsen heten ook wel ‘glissen’. De glissen werden met pezen rond de voet gebonden. In de middeleeuwen werden de glissen van een ijzeren ‘mes’ voorzien. Daardoor kon er aanzienlijk sneller worden geschaatst. Schaatswedstrijden zijn er al zo’n tweehonderd jaar.

 
 
 
Openingstijden            Het park            Zakelijk            Particulier             Scholen
 
 
 

Flickr     Facebook     Twitter     Youtube     Pinterest

 
 

Archeon     Archeonlaan 1     2408 ZB  ALPHEN AAN DEN RIJN

 
 

Afmelden? klik