Archeon in de winter

Elk weekend open!

Sinterklaas - Lekker eten - Midwinter Fair

Nu het drukke zomerseizoen voorbij is, maakt Museumpark Archeon zich op voor een gezellige winter. In de wintermaanden is het park open op zaterdagen en zondagen. Elk weekend is er wel iets te doen. Dat begint op zondag 4 november met het bezoek van de ridder aan Archeon. Zaterdag 10 en zondag 11 november geeft de ridder een demonstratie op het toernooiveld. Daarna volgt de Sint Maarten Optocht op zondag 11 november, gevolgd door de voorbereidingen op het sinterklaasfeest in de Stad van Sinterklaas.

Na de Midwinter Fair is het tijd voor Vier de Winter. In de kerstvakantie is Archeon elke dag open en er is van alles te doen. De schaatsbaan is geopend van 15 december tot en met 13 januari. Eerst voor het schoolschaatsen, daarna vooral voor recreanten. De schaatsbaan van Archeon is aangesloten bij IJSTIJD! van de KNSB.

Een dagje uit in de kerstvakantie is natuurlijk niet compleet zonder een heerlijke brunch of een verrukkelijke high tea. Maar, op andere dagen is er evengoed een lekker broodje of een pannenkoek te verorberen.

Houd voor alle evenementen en activiteiten de agenda in de gaten!

Plan nu je winterse familiedag!

Lees meer

 
 

Winteropening

 

 
 
 

Museumpark Archeon is in de winterperiode - 3 november 2018 tot en met 17 maart 2019 - alleen in het weekend geopend. De openingstijden zijn zowel zaterdag als zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Pannenkoekenhuis 'Het Klooster' is beide dagen tot 19.00 uur open. In de kerstvakantie tijdens 'Vier de Winter' is het park elke dag open, behalve op 31 december en 1 januari.

Lees meer

 
 

Sint Maarten

 

Doe mee met de Sint Maarten optocht! Sint Maarten is de man die de helft van zijn mantel weggaf aan een arme sloeber. Mooie daad toch?! Zijn verjaardag is op 11 november en we nemen graag de tijd om dit te vieren.

Na afloop van de optocht komen we samen rondom het vuur. We maken het dan gezellig met zang en een verhaal over Sint Maarten.

Lees meer

 
 
   
 
 

Bezoek Archeon gratis mét de Museumkaart

Met de Museumkaart kun je zowel het Museumpark als het Archeologiehuis inclusief Romeins Museum gratis bezoeken. Kijk in de agenda voor de speciale (en gratis) extra weekendactiviteiten!

Lees meer

 
 

Stad van Sinterklaas

 

In het weekend van 24 en 25 november en van 1 en 2 december logeren Sint en Pieten in de Stad van Sinterklaas. Het is dan hartstikke druk, want er moet heel veel werk worden verzet voor het komende sinterklaasfeest.

In de Stad van Sinterklaas kun je helpen pepernoten bakken, helpen bij het inpakken van de cadeautjes en een pietencursus doen met pakjes mikken, sint-staflopen, schoorsteen klimmen en nog veel meer. Gastvrij als de Sint is, is ook zijn huis open en kun je kijken waar Sinterklaas slaapt en hoe de pietenslaapzaal er uitziet.

Lees meer

 
 
 

 
 

Lekker eten tijdens Kerst

 


 
 
 

In de kerstvakantie zijn verschillende brunches en een high tea.

Op zondag 23 december is er een Familie Winter Brunch. Liever tijdens de kerstdagen gezellig naar Archeon? Kerstbrunch De Noël is op 25 en op 26 december. Alle familiebrunches zijn van 11.00 tot 13.00 uur.

Een voorkeur voor een High Tea De Noël? Dat kan op Tweede Kerstdag, 26 december, van 14.30 tot 16.30 uur.

Het tarief voor zowel een brunch als een high tea is inclusief entree voor het park en de schaatsbaan, een geweldige kerstshow en heel veel activiteiten.

Lees meer

 
 

Schaatsen

 

Dit jaar ligt de ijsbaan weer in Archeon, bezoekers kunnen de spiegelgladde ijsbaan bij Archeon ook dit jaar weer betreden. Natuurlijk mag de warme chocomel, koffie of thee na afloop van de ijskoude tocht niet ontbreken. 

De schaatsbaan van Archeon is ook dit jaar weer aangesloten bij IJSTIJD! van de KNSB.

De ijsbaan is geopend op 15, 16 december en 22 december 2018 t/m 6 januari, 12 en 13 januari 2019.

Lees meer

 
 
 


 
 
 

Bestel nu online tickets met korting!

Behalve individuele tickets zijn er ook familiekaarten en er is voorverkoop voor sommige evenementen. Ook reserveren voor een brunch doe je online.

Lees meer

 
 

Midwinter Fair Yule Fest

 


 
 
 

De Midwinter Fair gaat dit jaar terug naar de oorsprong. Op zaterdag 8 en zondag 9 december staat Archeon in het teken van het Yule Fest. Er zijn veel optredens van bands, zowel op het podium in het Klooster als in de Romeinse Herberg. Er zijn heel veel workshops en activiteiten. Natuurlijk is er een goed gevulde markt met veel bekende en ook veel nieuwe standhouders. De ambachtslieden van Archeon zetten ook hun beste beentje voor en verkopen unieke handgemaakte waren.

Zaterdag van 11.00 tot 20.00 uur, zondag van 11.00 tot 18.00 uur.

Lees meer

 
 
 

Wist je dat...

...er ook in de middeleeuwen al werd geschaatst? Toen waren er echter geen schoenen vastgemaakt op scherpe ijzers. De eerste schaatsen werden gemaakt van geslepen dierenbotten. Zo’n primitieve schaats heet een glis. De glis werd onder de schoen vastgebonden.

 
 
 
Openingstijden            Het park            Zakelijk            Particulier             Scholen
 
 
 

 
 

Archeon     Archeonlaan 1     2408 ZB  ALPHEN AAN DEN RIJN

 
 

Afmelden? klik