Kerstvakantie in Archeon

Vier de Winter

IJsbaan - Lekker eten - Open Dag

In de kerstvakantie is Museumpark Archeon de allerleukste locatie voor een familie-uitje. Iedereen heeft het hier naar z’n zin. Er zijn verschillende interessante maar toegankelijke exposities. Er is een grote geweldig leuke overdekte ijsbaan. Behalve de speeltuin met groot buitenspeelgoed is er ook een trekveer over het meertje en een echte doolhof.

De 43 locaties zijn gevuld met ‘bewoners’ die alles weten te vertellen over hun historische periode, over hun huis, hun werk en hun kleding. Ook zijn er veel activiteiten die door deze ‘bewoners’ worden begeleid. Zo kun je helpen broodjes bakken of een vilten armbandje maken. Of, je komt zomaar een bronsgieter tegen of een middeleeuwse smid of een echte Romeinse soldaat. Op het middeleeuwse marktplein is zwaardvechten en van de Romeinen leer je exerceren in het Romeinse leger. Aan het einde van de dag geniet je natuurlijk een heerlijke pannenkoek of een echt winters gerecht.

Archeon: het leukste vakantie uitje!

Lees meer

 
 

Openingstijden

   
 
 

In de kerstvakantie is Archeon elke dag open en er is van alles te doen. Het opent dagelijks om 11.00 uur en sluit om 17.00 uur, dit geldt ook voor de ijsbaan. Pannenkoekenhuis Het Klooster is open tot 19.00 uur. Op 31 december en op 1 januari is Museumpark Archeon gesloten.

Lees meer

 
 

IJsbaan

 

Dit jaar ligt de ijsbaan weer in Archeon, bezoekers kunnen de spiegelgladde ijsbaan bij Archeon ook dit jaar weer betreden. Natuurlijk mag de warme chocomel, koffie of thee na afloop van de ijskoude tocht niet ontbreken. 

De schaatsbaan van Archeon is ook dit jaar weer aangesloten bij IJSTIJD! van de KNSB.

De ijsbaan is geopend op 15, 16 december en 22 december 2018 t/m 6 januari, 12 en 13 januari 2019.

Lees meer

 
 
 


 
 
 

Bezoek Archeon gratis mét de Museumkaart

Met de Museumkaart kun je zowel het Museumpark als het Archeologiehuis inclusief Romeins Museum gratis bezoeken! 

Museuminspecteurs opgelet!
Bezoek je deze kerstvakantie Archeon en doe je jouw inspectie? Dan maak je kans op een van de vijf GoPro's van Museumkids!

Archeon is ook in 2019 Museum KidsProof

 
 

Exposities

 

In Museumpark Archeon staan ingerichte en bewoonde gebouwen, precies zo als deze ooit in Nederland hebben gestaan. Daarnaast zijn er altijd exposities.

In het Romeins Museum geeft de vaste collectie inzicht in het leven langs de Romeinse grens, de Limes. In het Archeologiehuis zijn wisselende exposities door de eeuwen heen.

Bij de Restauratiewerf hoort ook een expositie met de geschiedenis van de Schepen van Zwammerdam.

Elke winter is in het Romeinse Badhuis een bijzondere tentoonstelling. Dit jaar gaat deze wisselexpositie over Het Hollandse Huis in de negende eeuw met de eerste graaf Gerulf en de laatste graaf uit ditzelfde Huis, Floris V, vierhonderd jaar later.

Lees meer

 
 
  
 

Lekker eten tijdens kerst

 

 
 
 

In de kerstvakantie zijn verschillende brunches en een high tea.

Op zondag 23 december is er een Familie Winter Brunch. Liever tijdens de kerstdagen gezellig naar Archeon? Kerstbrunch De Noël is op 25 en op 26 december. Alle familiebrunches zijn van 11.00 tot 13.00 uur. Een voorkeur voor een High Tea De Noël? Dat kan op Tweede Kerstdag, 26 december, van 14.30 tot 16.30 uur.

Het tarief voor zowel een brunch als een high tea is inclusief entree voor het park en de schaatsbaan, een geweldige kerstshow en heel veel activiteiten.

Lees meer

 
 

Tijd-Tovenarij familievoorstelling

 

In Archeon stap je met gemak terug in de tijd maar hoe komt dat eigenlijk? Dat geheim weet alleen Tovenaar Trucasius. Onder een zwerm van zwevende kaarsen tovert hij met de tijd en... maakt voor jullie tijd in de betoverend mooie familievoorstelling: Tijd-Tovenarij!

Trucasius heeft echter ook een grote belangstelling voor goochelen. Hij wil graag een demonstratie geven maar of dat nu zo’n goed idee is… de tijd zal het leren. Een magische familieshow voor iedereen die bij de tijd wil blijven.

Lees meer

 
 
 

 
 
 

Bestel nu tickets online met online korting

Behalve individuele tickets zijn er ook familiekaarten en er is voorverkoop voor sommige evenementen. Ook reserveren voor een brunch doe je online! 

Lees meer

 
 

Gratis Open Dag voor Alphenaren

 

 
 
 

De traditionele Open Dag voor Alphenaren is deze winter op zaterdag 12 januari. Inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn hebben dan gratis toegang tot het museumpark en alle activiteiten. Hoewel parkeren ook gratis is, is het raadzaam om op de fiets te komen. Voor eten & drinken en voor de huur van schaatsen moet wel worden betaald. Er zijn veel activiteiten en een aantal optredens, ook is er de betoverende familieshow ‘Tijd-Tovenarij’ van Tovenaar Trucasius.

Lees meer

 
 
 

Wist je dat...

...Archeon finalist Onderneming van het Jaar 2019 in Alphen aan den Rijn is. Archeon en Helicon zijn donderdagmiddag 13 december uitgeroepen tot finalisten Onderneming van het Jaar 2019!


De winnaar van de titel Onderneming van het Jaar 2019 wordt op 10 januari tijdens de VOA-nieuwjaarsbijeenkomst bekend gemaakt.

 
 
 
Openingstijden            Het park            Zakelijk            Particulier             Scholen
 
 
 

 
 

Archeon     Archeonlaan 1     2408 ZB  ALPHEN AAN DEN RIJN

 
 

Afmelden? klik