Archeon in de herfstvakantie

Ga mee op stap

Freaky Nights - Smeedweekend - Evenementen

Het weekend van 27 en 28 oktober is het laatste weekend van het zomerseizoen. In november en december is Museumpark Archeon alleen in de weekenden geopend voor Vier de Winter. Natuurlijk is het park ook open in de kerstvakantie. Maar: de komende week is het herfstvakantie en er zijn heel veel evenementen en extra activiteiten. Dus, ben je dit mooie lange zomerseizoen nog niet geweest, pak dan alsnog je kans!

Een greep uit de evenementen: Freaky Nights oftewel Halloween, verschillende middeleeuwse processies, Riddertoernooien en het Smeedweekend. Daarnaast zijn er de hele herfstvakantie elke dag allerlei extra activiteiten, zoals broodjes bakken, kaars maken, fibula maken en armbandje maken. Dat kan met een activiteitenpas. Verder zijn er in de middeleeuwen veel ambachtslieden en bij de Romeinen extra actieve soldaten!

Natuurlijk wordt een bezoek afgesloten in de Romeinse Herberg voor Pizza & Pollo of in Pannenkoekenhuis Het Klooster voor, jawel, een pannenkoek!

Heerlijk herfst in Archeon!

Lees meer

 
 

Freaky Nights

   
 
 

Niet vergeten: 's avonds is het Halloween in Archeon op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober! Griezeliger kan het niet worden! De Graaf heeft een bruid gevonden. Om de bruiloft bij te wonen, moet je door een aantal Frighthouses, langs de verknipte barbier en via een duistere route naar de Herberg. Hier staat alles klaar voor de engste bruiloft aller tijden. Bloederige welkomstdrankjes en een bloederige taart staan op de gasten te wachten. En de Graaf natuurlijk…

Leeftijdsadvies: vanaf 11 jaar.
Er zijn nog kaarten!

Lees meer

 
 

Museum Kidsweek

 

De hele herfstvakantie is het Museum Kidsweek met als thema ‘vriendschap’. Kinderen die in een museum Tikkit vinden, kunnen een vriendenfoto maken en deze op de wedstrijdpagina van museumkidsweek.nl plaatsen.

In Museumpark Archeon zijn tot en met 26 oktober leuke vriendenactiviteiten, zoals boogschieten, boomstamkano varen, armband maken, fibula maken, broodje bakken, exerceren met soldaten en nog veel meer. Voor sommige activiteiten heb je een activiteitenpas nodig!

Lees meer

 
 
 

 
 
 

Bezoek Archeon gratis mét de Museumkaart

Met de Museumkaart kun je zowel het Museumpark als het Archeologiehuis inclusief
Romeins Museum gratis bezoeken! Kijk in de agenda voor de speciale (en gratis)
extra weekendactiviteiten!

Lees meer

 
 

Smeedweekend

 

Een van de traditionele evenementen is het jaarlijkse smeedweekend. Op 27 en 28 oktober gaan in veel verschillende locaties smeden aan de slag die ‘net als vroeger’ smelten, gieten en slaan. Naast wapens werden altijd al veel gebruiksvoorwerpen en sieraden van verschillende metalen gemaakt. In de bronstijd werd vooral gewerkt met brons, in de ijzertijd met ijzer. Zeker in de middeleeuwen waren er allerlei gespecialiseerde smeden. Daarnaast is ook het werk van de tingieters en zilversmeden interessant om te zien.

Lees meer

 
 
 

 
 

Zwammerdam Restauratiewerf

 

 
 
 

De Archeologiedagen zijn voorbij, maar in het museumpark is de Restauratiewerf er altijd! Hier ligt een echt Romeins schip. Het schip is opgegraven in het dorp Zwammerdam op de plek waar een Romeins fort lag met een haven naar de Oude Rijn. In de Restauratiewerf ligt het geconserveerde schip compleet met stuurriem in duizenden kleine stukjes uiteen. Al die houten onderdelen moeten in elkaar worden gepast. Er is ook een leerzame expositie over de opgraving met uitleg over hoe het schip er als het klaar is uit gaat zien.

Lees meer

 
 

Herfstvakantie evenementen

 

Herfstvakantie in Archeon:

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober: Freaky Nights

Zaterdag 20 en zondag 21 oktober: Riddertoernooi

Zondag 21 oktober:
Sint Crispijn en Crispiaen Processie

Zaterdag 27 en zondag 28 oktober: Smeedweekend

Zondag 28 oktober: Allerheiligenprocessie en gezangen

En: tot en met 28 oktober is het Museum Kidsweek!

Lees meer

 
 
   
 
 

Bestel nu tickets online met korting!

Behalve individuele tickets zijn er ook familiekaarten en er is voorverkoop
voor sommige evenementen.

Lees meer

 
 

Zondagsbrunch

 

 
 
 

In de herfstvakantie staat op 21 en 28 oktober een heerlijke zondagsbrunch klaar. Een goede start van een mooie herfstdag.

Na de brunch bezoek je het park met de vele activiteiten, rondleidingen en shows.

Lees meer

 
 
 

Wist je dat...

...er in de maand oktober meer dan honderd heiligen hun naamdag hebben? Sint Crispijn is een van velen en hij deelt zijn naamdag op 25 oktober met Sint Crispinianus én met de verjaardag van alle Nederlandse kerken waarvan de wijdingsdatum onbekend is.

 
 
 
Openingstijden            Het park            Zakelijk            Particulier             Scholen
 
 
 

 
 

Archeon     Archeonlaan 1     2408 ZB  ALPHEN AAN DEN RIJN

 
 

Afmelden? klik