Het nieuwe seizoen begint!

Nationale Museumweek - Pasen - Lekker eten

Museumpark Archeon ontwaakt uit haar winterslaap… Dat is natuurlijk niet helemaal waar. In de wintermaanden is de Midwinter Fair, staat de schaatsbaan er, is er Vier de Winter en zijn er regelmatige feesten, partijen en beurzen. Kortom, het is druk in de zomer en evengoed in de winter.

Nu de lente in aantocht is, ontwaakt in ieder geval de natuur in het park. De bomen krijgen blaadjes, de eerste bollen steken hun kopjes boven de grond en ook de dieren laten merken dat er nieuw leven is.

Het opening seizoen begint officieel op zaterdag 24 maart. Het eerste grote evenement is de Paasviering met op een aantal dagen na elkaar: Palmpasen, Goede Vrijdag, Eerste en Tweede Paasdag ieder met hun eigen karakter. De middeleeuwse Minderbroeders hebben het er maar druk mee.

Museumpark Archeon doet natuurlijk ook mee met de Nationale Museumweek van 9 tot en met 15 april. Dan staan de Restauratiewerf, het Romeins Museum en natuurlijk het Museumpark volop in de nationale belangstelling!

Archeon: puur, echt, spannend en het voordeligste dagje uit!

 
 

Opening seizoen

 

 

 
 
 

Het opening seizoen van Museumpark Archeon begint op zaterdag 24 maart. Het Museumpark is tot en met zondag 28 oktober zes dagen in de week geopend. Het park is op maandagen gesloten, behalve op een aantal speciale dagen. Dinsdag, donderdag en vrijdag is het park open van 10.00 tot 16.00 uur. Woensdag, zaterdag en zondag is het park open van 10.00 tot 17.00 uur.

 
 

Nationale Museumweek

 

In Museumpark Archeon worden de zes Romeinse Zwammerdamschepen gerestaureerd. Deze drie grote kano’s en drie platbodems zijn de iconen van de Romeinse limes, de noordgrens van het Romeinse rijk. In het weekeinde van  doet Archeon mee aan de Nationale Museumweek – van 9 tot en met 15 april – met de Restauratiewerf, het Romeins Museum en het Museumpark.

 
 
 

 
 
 

Bezoek Archeon met de Museumkaart!

Met de Museumkaart kun je zowel het Museumpark als het Archeologiehuis inclusief Romeins Museum gratis bezoeken! Kijk in de agenda voor de speciale (en gratis) extra weekendactiviteiten!

 
 

Pasen

 

Tijdens het eerste weekend van het zomerseizoen staat alles in het teken van Pasen. In de middeleeuwen zijn er verschillende vieringen. Palmpasen begint om 14.00 uur met een processie. Vooraf mag iedereen helpen én iedereen mag meelopen. Op Goede Vrijdag zijn er twee uitvoeringen van de Johannespassie door de Minderbroeders, om 15.00 en om 17.00 uur. Beide Paasdagen is er ook een processie met bijbehorende festiviteiten.

 
 
 

 
 

Paasbrunch

 

 
 
 

Zowel Paaszondag als Paasmaandag is er een feestelijke Paasbrunch van 11.00 tot 13.00 uur incl. entree tot het park. De troubadour zorgt voor vermaak. De kinderen kunnen knutselen en paaseieren zoeken in het Doolhof. 
Graag vooraf reserveren.

 
 

Paasbuffet

 

Eerste Paasdag is er ook een Familie Paasbuffet van 17.00 tot 19.30 uur. Met vermaak van de troubadour en voor de kinderen een knutseltafel. Voorafgaand breng je een bezoek aan het park. 
Graag vooraf reserveren.

 
 
 

 
 
 

Tom Hazenberg ontvangt de Cultuurprijs!

Trots op Inspirator Tom Hazenberg! Maandag 12 maart mocht hij de Cultuurprijs Zuid-Holland 2018 in ontvangst nemen vanwege zijn inzet om de maatschappelijke impact van archeologisch erfgoed te vergroten.

 
 

Allemansend

 

 
 
 

Van zaterdag 31 maart tot en met maandag 2 april is de groep Allemansend in Archeon met hun boot De Jonge Kraai. De Jonge Kraai is in de Tachtigjarige Oorlog actief in het verzet tegen de Spaanse overheersing. De bemanning slaat haar kamp op in het oude stadje Gravendam.

 
 
 

Wist je dat...

...de palmpasenstok met het haantje in de top een overblijfsel is van de meiboom uit de Germaanse traditie? De Germanen vierden de komst van het licht in de lente. Zij droegen een boom met in de top een haantje, omdat een haan bij zonsopkomst kraait en daarmee een nieuwe dag aankondigt.

 
 
 
Openingstijden            Het park            Zakelijk            Particulier             Scholen
 
 
 

 
 

Archeon     Archeonlaan 1     2408 ZB  ALPHEN AAN DEN RIJN

 
 

Afmelden? klik