Archeon: meer dan een museum!

Zomer in Archeon

Riddertoernooi - Symfonieorkesten - NIEUW: Archeon Quest

Museumpark Archeon is meer dan een museum, ondanks het museumpark, de Restauratiewerf, Archeologiehuis, Romeins Museum, tijdelijke exposities en plannen voor een Romeins Scheepvaartmuseum. Het is meer omdat je als bezoeker een stap terug doet in de tijd. Bijna alsof je als je uit de museumwinkel stapt zo in een andere tijd terechtkomt.

Om die beleving nog een beetje te versterken, zijn er plekjes in het museumpark waar de archeotolken je lekker mee laten doen. Soms zelfs mag je een echt kostuum aan zoals bij de Romeinen!

Archeon: Iedereen doet mee!

Lees meer

 
 

Riddertoernooi

 

 
 
 

De Hoeken en Kabeljauwen vechten het uit om de macht in Holland in het weekeinde van 16 en 17 juni. Zij doen dat tijdens een Riddertoernooi op het Toernooiveld van Archeon. Zo’n zevenhonderd jaar na de twisten wordt het pleit eindelijk beslecht in het voordeel van Margaretha of van Willem.

Lees meer

 
 

Junioren Symfonieorkesten Spektakel

 

Een van de leuke dingen aan Museumpark Archeon is dat er ook nogal eens buiten ‘the box’ wordt gekeken. Speciaal is het zeker, het Zesde Junioren Symfonieorkesten Spektakel op zondag 24 juni. Jeugdorkesten uit het hele land spelen in de Arena een aantal mooie stukken. Het wordt één groot symfonieorkest met een grandioos repertoire gespeeld door zo’n 730 jeugdige muzikanten!

Lees meer

 
 
 

 
 
 

Bezoek Archeon gratis met de Museumkaart!

Met de Museumkaart kun je zowel het Museumpark als het Archeologiehuis inclusief Romeins Museum gratis bezoeken! Kijk in de agenda voor de speciale (en gratis) extra weekendactiviteiten!

Lees meer

 
 

Romeins Festival

 

In de vakantiemaanden is er heel veel te doen in Museumpark Archeon en het is gezellig druk. Van 29 juli tot en met 11 augustus is het Romeins Festival. Zet het maar vast in je agenda!

Lees meer

 
 
 

 
 

De Limes

   
 
 

Archeon speelt een belangrijke rol binnen de gemeente Alphen aan den Rijn bij het meer bekendheid geven aan de Romeinse grens, de Limes. In het Museumpark kun je ‘in het echt’ zien hoe het leven tweeduizend jaar geleden was. In het Romeins Museum liggen vondsten waarop we dat leven baseren. Onlangs is het boek ‘Grens van het Romeinse Rijk’ door Evert van Ginkel en Wouter Vos verschenen. Hierin kun je lezen hoe dat zit met die Limes en wat er dan in de bodem van Zuid-Holland gevonden is. Het boek is te koop in de museumwinkel van Archeon.

Lees meer

 
 

Archeon in top 3

 

Museumpark Archeon, Vogelpark Avifauna en het Groene Hart worden als top 3 geassocieerd met Alphen aan den Rijn. Dat blijkt uit een onderzoek door dr. Erik Braun. Het is voor Archeon een flinke opsteker, want het park vraagt al jaren aan de gemeente om meer aandacht en inzet voor de recreatieve sector. Directeur van Archeon, Monique Veldman, is tevens voorzitter van Platform Recreatie en Toerisme in Alphen aan den Rijn. Zij zegt: “Om de gemeente aantrekkelijker te maken, moeten we beginnen met recreatie en dan komt de rest. Het is nu tijd voor actie. Daar zetten wij ons voor in!”

 
 
   
 
 

Bestel nu tickets online met korting!

Behalve individuele tickets zijn er ook familiekaarten en er is
voorverkoop voor sommige evenementen.

Lees meer

 
 

NIEUW: Archeon Quest 'Het Romeinse Feest'

 

 
 
 

Doe mee aan de nieuwe actieve speurtocht waarin jij tegen andere spelers strijdt om roemies en je vrijheid! De speler met de meeste roemies zal de game winnen!

Reis terug in de tijd om een groots verkiezingsfeest voor de Romeinse Senator te organiseren. Met deze app kun je QR-codes scannen, die door het Romeinse Rijk in Archeon verstopt liggen, om met karakters in de game te praten. Zo leer je hoe het was om als slaaf te leven in de Romeinse tijd, toen de grens van het Romeinse Rijk, de Limes, dwars door Nederland liep langs de rivier de Rijn.

Download de app via echoes.flavour.nl en speel gratis mee! Wij wensen je alvast veel plezier!

Lees meer

 
 
 

Wist je dat...

...de naam voor de oude Romeinse grens helemaal niet door de Romeinen is verzonnen? Deze grens, die vlak langs Museumpark Archeon loopt, heet tegenwoordig: Limes. Spreek uit als lie-mes. Het woord betekent ‘grenspad’ in het Latijns en dat is dan weer wel de taal van de Romeinen.

 
 
 
Openingstijden            Het park            Zakelijk            Particulier             Scholen
 
 
 

 
 

Archeon     Archeonlaan 1     2408 ZB  ALPHEN AAN DEN RIJN

 
 

Afmelden? klik