Heerlijk herfst in Archeon

Altijd iets te doen!

Archeon Culinair - Medisch weekend - Jostiband

September en oktober zijn hele drukke maanden in Archeon. Er zijn elke week interessante grote en kleine evenementen en de schoolreisjes beginnen op doordeweekse dagen ook weer. Daarnaast is de herfst de periode waarin alle voorbereidingen voor de winter worden getroffen.

Behalve Archeon Culinair, het Schrijversweekend, het Medisch weekend en de Nationale Archeologiedagen zijn er nog veel meer evenementen.

En, er zijn een paar uitzonderlijke zaken. Zoals Freaky Nights. Elk jaar rond Halloween wordt het in de avonduren extra griezelig in Archeon. 

Lees meer

 
 

Archeon Culinair

 

 

 
 
 

In de prehistorie werd het eten aanzienlijk eenvoudiger bereid dan nu. Bij de Romeinen was het juist extra ingewikkeld. Maar: we eten al eeuwen en eeuwen vlees, vis, groenten en graan. Op heel veel verschillende manieren bereid dus. Tijdens Archeon Culinair op 22 en 23 september is topchef Pierre Wind in het park om overal een extra schepje bovenop te doen of niet natuurlijk…  

En op zondag 23 september in de Herberg presenteren wij het Bacchanaal. Een culinaire tijdreis door de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen met Pierre Wind en muzikaal vermaak van de Troubadour.
Tijdens een heerlijk en gezellig diner laten wij u kennis maken met een heerlijk 3 gangen bacchanaal met een proeverij van lekkernijen en vermaak door de eeuwen heen. Reserveer nu.

Lees meer

 
 

Thea Beckmanprijs

 

Tijdens het schrijversweekend op 15 en 16 september wordt ook de Thea Beckmanprijs uitgereikt door wethouder Dhr. Gert-Jan Schotanus. De schrijver van het beste historische kinderboek krijgt de prijs op zaterdag uitgereikt. Beide dagen zijn de Schrijvers van de Ronde Tafel aanwezig om voor te lezen uit eigen werk. Er is ook een voorleeswedstrijd voor papa’s, mama’s, opa's en oma's.

Lees meer

 
 
 

Rob Ruggenberg, winnaar Archeon Thea Beckmanrpijs 2017

 
 
 

Bezoek Archeon gratis mét de Museumkaart

Met de Museumkaart kun je zowel het Museumpark als het Archeologiehuis inclusief Romeins Museum gratis bezoeken! Kijk in de agenda voor de speciale (en gratis) extra weekendactiviteiten!

Lees meer

 
 

Medisch weekend

 

Met als thema de verbinding tussen gezondheid en schoonheid wordt de historische relatie van mens en lichaam geschetst. ‘Mooi van binnen, mooi van buiten’ is een heel nieuw evenement op 29 en 30 september en wordt dan ook voor het eerst georganiseerd. Naast de aandacht voor de historische gezondheidszorg en lichamelijke verzorging is er op zondag ook een beurs met de stand van zaken van tegenwoordig.

Lees meer

 
 
 

 
 

Horen, zien en graven

 

 
 
 

Tijdens de Nationale Archeologiedagen op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 oktober wordt er in Museumpark Archeon speciale aandacht besteed aan wat er onder de grond te vinden is. In het museumpark zijn vooral reconstructies en replica’s te zien, onder de grond treffen archeologen de ‘echte’ vondsten aan.

Lees meer

 
 

Jostiband

 

De Jostiband gaf zondag 9 september een fantastisch concert in de Arena van Museumpark Archeon. De opbrengst van het concert, de entreegelden plus een bijdrage van Archeon ad 7.500 euro, werd overhandigd aan de CliniClowns die dit jaar 25 jaar bestaan. Archeon is eveneens aan haar 25ste seizoen bezig. Er volgen meer leuke activiteiten rond dit jubileumjaar.

Lees meer

 
 
 

 
 
 

Bestel nu online tickets met korting

Behalve individuele tickets zijn er ook familiekaarten en
er is voorverkoop voor sommige evenementen.

Lees meer

 
 

Freaky Nights

 

 
 
 

Op het landgoed van de Graaf heerst er een angstaanjagende sfeer. De Graaf heeft er koste wat het kost alles aan gedaan om zijn toekomstige bruid te vinden met de nodige gevolgen voor degene die zijn selectie niet hebben gehaald. Via de Frighthouses volg je de route naar de herberg waar de receptie in volle gang is. Red jij het om daar te komen?

Lees meer

 
 
 

Wist je dat...

...het beroemdste Romeinse kookboek heerlijke recepten bevat? Het is dat van Apicius uit de vierde eeuw. Dat is niet van de echte Apicius, want die leefde in de eerste eeuw. Tegen de tijd dat het kookboek werd geschreven was de naam Apicius een soort van eretitel voor een hele goede chefkok.

 
 
 
Openingstijden            Het park            Zakelijk            Particulier             Scholen
 
 
 

 
 

Archeon     Archeonlaan 1     2408 ZB  ALPHEN AAN DEN RIJN

 
 

Afmelden? klik